miercuri, 26 decembrie 2012

Proprietarii de depozite au ajuns la concluzia că e mai ieftin să ţină clădirile goale


Proprietarii de depozite au ajuns la concluzia că e mai ieftin să ţină clădirile goale

Proprietarii de spaţii industriale şi logistice au ajuns în situaţii în care păstrarea unor chiriaşi în clădirile pe care le administrează este mai scump decât a ţine imobilul gol.„Ajungi la situaţii în care e mai scump să ai un chiriaş în clădire decît să o ţii goală”, a declarat Leslie Warren, managing director al dezvoltatorului Helios Phoenix Real Estate, companie care lucrează cu divizia imobiliară a General Electric la o serie de centre logistice în Romania

Proprietarii de spaţii industriale şi logistice au ajuns în situaţii în care păstrarea unor chiriaşi în clădirile pe care le administrează este mai scump decât a ţine imobilul gol.

„Ajungi la situaţii în care e mai scump să ai un chiriaş în clădire decît să o ţii goală”, a declarat Leslie Warren, managing director al dezvoltatorului Helios Phoenix Real Estate, companie care lucrează cu divizia imobiliară a General Electric la o serie de centre logistice în România.


Ideea sa este susţinută şi de reprezentanţii fondului de investiţii australian Valad, care au menţionat că o continuă scădere a chirie nu mai justifică afacerea.

„Noi am vrea să reducem ratele de neocupare prin reducerea chiriilor, dar nu mai e rentabilă afacerea dacă facem acest lucru. Lucrăm cu o serie de clienţi mici care nu înţeleg modul în care funcţionează o afacere imobiliară”, a explicat Silviana Badea, country manager al Valad Property Group.

Dezvoltatorii au probleme şi cu precontractarea unor spaţii aflate în dezvoltare. Leslie Warren consideră că unul din motivele pentru care nu se încheie astfel de contracte este acela al nesiguranţei că produsul promis va fi şi livrat de către dezvoltator.

 Autor: Alexandru Urzică   http://www.capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu