sâmbătă, 22 decembrie 2012

Nu dați niciun ban agenților imobiliari înainte de încheierea tranzacției!



Nu dați niciun ban agenților imobiliari înainte de încheierea tranzacției!


Persoanele care apelează la serviciile unui agent sau broker imobiliar trebuie să știe că acesta poate primi comision pentru serviciile prestate numai în cazul încheierii tranzacției. Este ceea ce prevede ordonanța de urgență 174 / 2008, cea care reglementează activitatea de intermediere imobiliară.

Asociația Brokerilor Imobiliari (A.B.I.) dorește să atragă atenția și să informeze piața largă a consumatorilor de servicii imobiliare în legatură cu sistemul legal de comisionare practicat de agenții imobiliari.

Taxa de vizionare – nu doar neprofesionistă, ci și ilegală

”Ai cumpărat sau închiriat o locuință, numai după perfectarea contractului plătești comision agentului imobiliar cu care ai colaborat.” Este regula de ”aur” pe care orice potențial client ar trebui să o cunoască. Recent, pe piața intermedierilor imobiliare, a apărut o practică ilegală, pe care niciun consumator de servicii imobiliare nu trebuie să o accepte: taxa de vizionare pretinsă de agentul imobiliar pentru locuințele prezentate clientului.

Pe lângă faptul că dovedește lipsa de profesionalism, această deprindere încalcă și legislația în vigoare. În România, O.U.G. 174/ 2008 modifică O.G. nr. 21/1992 cu privire la protecția consumatorului și specifică în mod clar, complet și concret obligațiile agentului imobiliar față de consumator.

Sursa: www.capital.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu