luni, 17 decembrie 2012

Patriciu nu mai este interesat de preinchirieri, deoarece nivelul chiriilor este scazut



Patriciu nu mai este interesat de preinchirieri, deoarece nivelul chiriilor este scazut

Divizia imobiliară a omului de afaceri Dinu Patriciu, Black Sea Global Services (BSGP) care a preluat anul trecut fondul de investiţii Fabian, are ca ţintă menţinerea unui grad de neocupare de 4% pentru toate proprietăţile pe care le deţine pe piaţa locală până la sfârşitul anului viitor.
Compania a încetinit construcţia clădirii de birouri de pe Bulevardul Dacia din Capitală şi a stopat procesul de preînchiriere a spaţiilor din cauză că nivelul chiriilor este prea jos.

„Nu cred că pe piaţă se încheie prea multe precontracte în acest moment. Noi nu mai facem preînchirieri pentru proiectul Romană, deoarece chiriile practicate acum sunt prea mici.

Zona Pipera stigmatizată
Reprezentantul BSGS susţine că s-a dezvoltat o stigmatizare pentru zona Pipera, dar zona suferă şi din cauza dezvoltării pe care a avut-o.
„Dezvoltările au continuat mai mult ca necesitate pentru spaţii de birouri. Chiar dacă zona se confruntă în continuare cu dificultăţi, pe măsură ce stocul de birouri se va micşora companiile vor începe să caute şi spaţiile din Pipera”, a mai spus Owen.
Ultimul proiect pe care compania l-a livrat recent pe piaţă, clădirea Lakeview, a ajuns la un grad de ocupare de 100%, după ce ultimul etaj al clădirii a fost ocupat de unul dintre chiriaşii care ocupa un spaţiu mai mic în complexul Băneasa Business Center, clădire aflată tot în portofoliu BSGS.

„Chiar dacă rata de neocupare a crescut în Băneasa Business Center ne bucurăm că am reuşit să închiriem toată clădirea Lakeview. Chiriile sunt similare, dar principalul motiv pentru care chiriaşul a optat pentru cealaltă clădire a fost nevoie de spaţiu. Momentan sunt în negocieri pentru închirierea spaţiului rămas liber în Băneasa”, a declarat pentru capital.ro Mark Owen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu