luni, 17 decembrie 2012

Dezvoltatorul unui nou complex de birouri: Nu am inceput proiectul de prosti


Dezvoltatorul unui nou complex de birouri: Nu am inceput proiectul de prosti


Dezvoltatorul imobiliar de origine belgiană Atenor Group a lansat pe piața un complex de birouri ce va fi amplasat în apropierea stației de metrou Pipera într-o perioadă în care circa 260.000 mp de spații de birouri stau neînchiriate, situația cea mai proastă fiind exact în vecinătatea proiectului anunțat.

Viitorul centru de afaceri va dispune în momentul finalizări lucrărilor, estimate pentru 2015-2018, o suprafață totală de 78.000 mp (vezi galeria foto alăturată pentru imagini cu viitorul complex). Proiectul va atrage o investiție apropiată de suma de 150 mil. euro.
Lucrările la fundația primului corp de clădire au fost începute în octombrie și vor fi finalizate în decembrie 2012. Primul imobil va dispune de 18.225 mp structurați pe parter și opt etaje.
Prima etapă a Hermes Business Center va avea 307 locuri de parcare și va necesita un efort investițional estimat la circa 30 mil. euro.

Întrebat de ce a decis începerea lucrărilor într-o piață și într-o zonă cu un grade de neocupare de peste 20%, CEO-ul și unul dintre acționarii grupului belgian, Stephan Sonneville a răspuns că nu îi este frică de competiția din București.

„Nu suntem complet proști. Știm că în București gradul de neocupare este de 20%, dar avem exemplul unui proiect din Bruxelles unde 30% din clădire era goală și am reușit să o închiriem. Nu e o problemă să lansezi un proict când piața se confruntă cu un asemenea grad de neocupare”.

Laurent Collier, unul dintre reprezentanții locali ai dezvoltatorului a anunțat că în prima fază nu vor avansa chirii mari, ci se vor orienta după media zonei care se învârte în jurul a 11-14 euro/mp. „Astăzi nu putem mergem pe chirii mari pentru că am omorî proiectul”, a subliniat acesta.

Noi va asteptam acum cu 2,6 euro/mp 
( oferta limitata !! – SUNATI AZI LA 0767262242 )

 Teren scump
Atenor a cumpărat terenul de pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 5-7, în urmă cu doi ani, când prețurile au atins punctul maxim, iar acum directorul companiei își aduce aminte cu regret de acea perioadă.
„Nu vă pot spune cât am dat pe teren, dar pot spune că a fost un teren scump. Investiția a fost realizată exclusiv din fonduri proprii, la fel ca și lucrările de fundație. Vom începe a doua clădire din complex odată ce vom închiria primul imobil și sperăm să fie înainte de finalizarea lucrărilor la primul corp. Investiția va fi suportată exclusiv de acționarii companiei”, a menționat Sonneville.
Acesta a mai anunțat că strategia grupului prevede vânzarea imobilului la unu sau doi ani după finalizarea întregului complex, însă nu exclude posibilitatea păstrării sale în portofoliu.

Investiții noi
Sonneville a anunțat că investițiile companiei nu se vor opri aici ci vor continua cu alte proiecte. Deocamdată Atenor nu deține alte terenuri în România.
Potrivit acestuia, deși România a fost lovită puternic de criză și încă nu și-a revenit, piața încă își păstrează atractivitatea, deoarece criteriile sale fundamentale nu au dispărut.

Compania a încheiat și primul antecontrat ce prevede închiriarea a 1.000 mp la parterul primei clădiri către lanțul de restaurante Thema Restaurant&Café, deținut de Euronet Grup. Restaurantul mai are unități în clădirile de birouri Global Business Center, Sema Parc și Conect Business Park.
Atenor este în proces de selectare, prin licitație, a constructorului ce va lua în antrepriză lucrarea și speră ca până la sfârșitul acestei luni să aibă un rezultat.
În procesul de închiriere belgienii vor folosi, în exclusivitate, serviciile unei agenții imobiliare, însă reprezentanții companiei nu au precizat numele agentului.
Complexul este dezvoltat prin intermediul firmei NGY Properties Investment, iar echipa locală a Atenor număr cinci membrii. Arhitectul proiectului este compania B23T International Architectural Services.
Atenor Group gestionează un portofoliu de nouă proiecte la nivel internațional care însumează 350.000 mp de spații de birouri, clădiri rezidențiale și comerciale. Capitalizarea companiei este de 200 mil. euro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu